Vi pitate, mi odgovaramo!

IMG_4198
27. ožujka 2017. |

Kako nam se bliži 13. Osječki Ferivi polumaraton tako dobivamo razna pitanja koja zanimaju trkače i sugrađane. Odlučili smo odgovoriti na sva kako bi svima bilo lakše snaći se na sam dan utrke.

 

Kada starta utrka, u koliko sati?

Osim polumaratona i utrke za građane na 5 kilometara u sklopu Osječkog Ferivi polumaratona organiziraju se i dječje utrke. Dječje utrke startaju u 9:00 sati, a utrka na 5 i 21 kilometar u isto vrijeme, 10:30 sati.

Koja je ruta utrke?

Ruta za 21 kilometar

Staza_21km

Ruta za 5 kilometara

Staza_5km

Gdje preuzimam startni paket i čip?

Startni paket i čip se preuzimaju na Trgu Ante Starčevića, odakle i starta i završava sama utrka. Pomoću osobne iskaznice ili kopije iste možete preuzeti svoj paket, ove godine ne postoje vaucheri. Na označenim štandovima ćete pokupiti svoj startni broj (u kojemu se već nalazi čip) i startni paket. Preuzeti paket možete već od 8:00 sati.

Nisam se stigao online prijaviti, mogu li to učiniti na dan utrke?

Možeš! Svi oni koji se odluče prijaviti na dan utrke mogu to napraviti na štandovima za prijavu. Startnina za 5 kilometara iznosi 50 kuna, a za 21 kilometar 150 kuna. Svima koji se prijave na dan utrke ne jamčimo startni paket.

Što da radim sa stvarima, postoje li svlačionice?

Mislili smo i na to pa smo osigurali svlačionice u blizini samog starta. Svlačionice se nalaze u Esseker centru (prizemlje) i potrebno vam je pola minute hoda da od trga stignete do njih. Volonteri će vas čekati tamo i usmjeriti vas, te vam odgovoriti na sva potrebna pitanja.  U Esseker centru će vam biti osiguran i WC.

Kakvo me vrijeme očekuje?

U subotu najavljuju sunce, odnosno 23 stupnja, tako da kabanice nisu potrebne.

Koliko okrijepa ima, što na njima mogu očekivati?

Osim okrijepe koja vas čeka u cilju, po cijeloj ruti vas čeka još 6 okrjepa. Volonteri i Crveni križ će se pobrinuti da ne ostanete žedni, te da nesmetano otrčite utrku. Okrijepa će sadržavati vodu (Jana i Jamnica), limun, banane, naranče, šećer… Uz to čeka vas posebna okrijepa kod pješačkog mosta koju osigurava Coca-Cola.

17622914_1530942290249711_1868999537_o

Imamo li ručak, za koga je on namijenjen?

Ručak je osiguran za sve polumaratonce u osnovnoj školi „Sveta Ana“ (Ulica Svete Ane 2) s početkom u 13 sati.

Prilikom dolaska na ručak pokažete svoj startni broj, Crveni križ će se pobrinuti da ne ostanete gladni.

Postoji li popratni sadržaj na Trgu Ante Starčevića?

Na trgu vas očekuje puno zabave koji su naši sponzori pripremili za vas. Ledo će animirati djecu, dijeliti sladoled i majice za dječju utrku. Ferivi tim će nam kao i svake godine pomoći u realizaciji i organizaciji događaja. Coca-Cola će prebrojati skupljene čepove za osvjetljivanje mosta, DJ će vas zabavljati dobrom glazbom i energijom, VIP je pripremio razne zabavne igre za velike i male, a ostali sponzori će vas iznenaditi poklonima u startnom paketu ili zanimljivim štandom na mjestu događanja…

Ne možemo sve otkriti do kraja, možemo vam samo reći da vas očekuje sunčani dan i najbolji Osječki Ferivi polumaraton do sada!

 

 Glavni
sponzor

Pratite nas

Statistika

1.144

Natjecatelja
2016. godine

12. Osječki Ferivi polumaraton okupio je 548 natjecatelja u polumaratonu,
282 natjecatelja u utrci građana te
314
natjecatelja na dječjim utrkama

Rekord staze

1 : 09 : 02 (M)

Rekord postavio Tamás Nagy
na 11. Osječkom Ferivi polumaratonu (2015)

1 : 17 : 16 (Ž)

Rekord postavila Lisa Christina Nemec na 9. Osječkom Ferivi polumaratonu (2013)